luni, 19 octombrie 2009

Downhill Local Competition Bistrita 2009 - REVIEW

Desi articolul a fost scris de ceva timp, am asteptat postarea lui initial pe site-ul Urban Bistrita de catre Beavis, caci asta a fost scopul principal al scrierii lui. Acum ca e acolo, l-am postat si aici. Lecturare placuta!

Ca sa fie clar de la bun inceput, cica trebuie sa mentionez ca Doctoru, sprijinit de clubul de downhill Bistrita DH, pe alocuri de Primaria Bistrita si ceva sponsori, a initiat organizarea primului concurs local de downhill din Bistrita.
Desi apare ca data oficiala de desfasurare ziua de sambata, 12 septembrie, concursul a inceput cu o saptamana mai devreme, tot intr-o sambata.
Cum asa?
In primul rand s-a crapat de ziua si si-a facut aparitia soarele pe cer. Ulterior au mai aparut un microbus, noua insi proaspat hraniti, o sumedenie de unelte agricole si desigur, chef de munca si voie buna. Ingredientele fiind adaugate in padure, traseul ce in mare parte exista deja si ce avea sa gazduiasca concursul n-a avut ce face decat sa fie plastelina sub mana de lucru a baietilor. A prins contur spre sfarsitul zilei, pe parcurs fiind adaugati si alti “shaperi” veniti in ajutor sau pentru simple privelisti. Rampe adaugate, linii re-stilizate si latite, turnante reparate si o noua linie de finish in plan. Cam astea au fost primele indicii ca ceva interesant avea sa se petreaca in Padurea Codrisor, de pe malul stang al raului Bistrita. Cu alte planuri in ce priveste traseul, ne-am lasat domoliti de lasarea serii, hotarati sa luam iar uneltele in mana in cursul saptamanii, pentru ultimele detalii.
Miercurea de dupa aceea sambata avea sa fie inca o zi de lucru. O noua si splendida turnanta de lemn a luat nastere sub egida maestrului Doctoru, sprijinit de ascultatorii lui ucenici. Alte mici finisaje la liniile traseului au iesit din mainile shaperilor adunati. Si uite-ne in fata unei alte noutati a traseului, linia de finish. In dorinta de a ridica nivelul de spectacol in zona de interes public, a luat nastere din pamant o rampa combinata cu un landing care avea sa contina si linia efectiva de finish. Apusul soarelui ne-a gasit si de aceasta data cu uneltele in mana, insa de data asta cu lucrul terminat si cu un traseu superb realizat.
Si uite-ne pe 12 septembrie, soare pe cer, energizante la bord, zambete pe fata, bike-uri pregatite de concurs, nivel de adrenalina ridicat, tricouri oficiale made by Doctoru undeva prin Cluj, cu inginerul Flo la montarea foto-celulei, oficialul Virgil pregatindu-si ustensilele de calcul si cronometrare, cu tamplarii Gyuri, Radu si Darius mesterind un afisier rudimentar, cu Doctoru prin raul Bistrita, furand curent de pe malul celalalt, cu dubele si soferii lor pregatite de urcare, spectatori care incet incet colorau zona, echipa de la Salvamont Bistrita pregatita de interventii, paparazzi click-uind tot ce misuna, traseul delimitat cu banda speciala asteptandu-ne, muzica zdranganind din sculele muzicale aranjate pe zona.
Ce putea fi mai frumos decat atat? Doar un singur lucru: sa te dai la vale!
Odata terminata inscrierea celor 19 concurenti, bike-urile au fost asezate in dube si urcate la linia de start, pentru inceperea sesiunii de antrenamente. Sesiune care si-a primit jerfta, unul dintre concurenti abandonand dupa o cazatura. Dupa terminarea antrenamentelor a venit randul sitting-runului, la ora 14.00. Dupa o pauza bine-meritata pentru concurenti si public de altfel, a venit momentul finalei. Primul start a fost dat exact la ora 16.00, in ordinea inversa a timpului realizat de concurenti in sitting-run. Favoritul spectatorilor, Doctoru`, si-a facut treaba si a scos cel mai bun timp, urmat indeaproape de Beavis pe locul 2, respectiv Mikki pe 3.
Odata terminat concursul si calcularea timpilor, zona a inceput sa se elibereze, pregatindu-se de umplerea clubului 7Sins, in vederea premierii castigatorilor. Adunarea s-a facut in jurul orei 20.00, iar dupa incalzirea lichida a celor stransi pe acolo, s-a reglat microfonul pentru anuntarea castigatorilor celor doua categorii, elite si juniori. Primele trei locuri la elite fiind obtinute, cum am zis si mai sus, de Doctoru, Beavis si Mikki, iar la juniori bucurandu-se de premii Darius, Vlad Gardus si Raul, in ordinea sosirii la finish. Un premiu special a fost acordat singurei fete din competitie, Iulia Gardus. Premiile au constat in produse pentru bike si articole de imbracaminte.
Respectandu-si promisiunea, Doctoru a organizat cheful de dupa chef in primitoarea sa casa, unde oaspetii s-au destrabalat pana in zori, punand astfel capat unei intregi saptamani dedicate primului concurs local de downhill din Bistrita, o competitie inedita pentru acest oras si una reusita dealtfel. Speram sa ne auzim si la anul, cu idei noi si sprijin material mai ridicat din partea sponsorilor.

Niciun comentariu: